Verslag Gathering en AV 2024
De brouwerij "Oud Beersel" werd bezocht door zo'n 16 leden en sympathisanten, en onder leiding van Kristien werd het hele proces van lambiek steken & geuze brouwen uit de doeken gedaan.
Met de nodige proevertjes in de hand kwamen we meer te weten over het effect van het hout, hoe snel of traag rijping nodig is om tot welke effecten te komen, met welke toevoegingen geëxperimenteerd werd of nog hoe geur & smaak bepalend kunnen zijn voor wat er in je glas komt.
Natuurlijk mochten we daarna ook enige brouwsels proeven, zo'n 10-tal producten (gaande van tripel over geuze & lambiek tot cider toe) passeerden de revue, onder opnieuw deskundige begeleiding van Kristien. De contrasten waren groot, van stallucht tot rozenblaadjes, van infusies met whisky of zwaar gerookte thee, van zoete appeltjes tot scherpe krieken.
Na al dit nats deed het de meesten dan ook gewis deugd ook een stevige portie stoofvlees (in Bersalis tripel) of balletjes in Oude Kriekensaus te mogen verorberen, een smakelijke voortzetting in hetzelfde thema.
Dat we daar ook waren om onze jaarlijkse Algemene Vergadering te houden, was natuurlijk bijzaak, dat spreekt voor zich.